Tulosta

Iidan MM-kokemuksia

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Nuorten MM-kilpailut käytiin 7.-13.7. Slovakian Košicessa. Näissä kisoissa SK:n värejä edustamassa oli Iida. Viikon aikana juostiin viisi kilpailua: sprintti, pitkä, keskimatkan karsinta ja finaali, sekä viesti. Tässä hieman jokaisesta kilpailusta.

Sprintti:

Ensimmäinen startti Suomen vaatteissa jännitti melko paljon. Ennen lähtöä jo tunsin, että tänään ei juoksu ole herkintä, luultavasti yhtäkkinen 30-35 asteen kuumuus ja kahden tunnin odottelu karanteenissa vaikuttivat asiaan. Itse suunnistus sujui kohtalaisesti, yhdellä rastivälillä tuli koko ajan pieniä nukahduksia ja juoksin muutamissa risteyksissä pitkäksi. Rata oli juoksupainotteinen ja selkeä, siinä ei ollut juurikaan vaikeita reitinvalintoja. Sijoitus 42.

Pitkä:

Pitkän kilpailuun sain hyvän lähtöpaikan kilpailun alkupäästä, jolloin lämpötila ei ollut vielä korkeimmillaan. Tämän kilpailun maasto oli omanlaisensa: ympyränmuotoisia syviä karstisuppia erilaisilla kasvillisuusalueilla. Tähän kilpailuun lähdin todella vähäisellä maastokokemuksella, koska olin käynyt aikaisemmin Slovakiassa vain kerran, jotkut muut jopa neljä kertaa. Juoksu sujui aluksi tahmeasti ja jäin alussa paljon, mutta loppua kohti vauhti parani. Sijoitus 33.

Keskimatkan karsinta:

Tällä kertaa karsinta oli oikeasti karsinta, sillä Suomessa on tottunut siihen, että karsinnassa pitää saada tehtyä vain hyväksytty suoritus päästäkseen A-finaaliin. Juoksu kulki ja kisa meni hyvin lukuun ottamatta lopussa tulleita pieniä virheitä. Jokaisesta karsintaryhmästä pääsi 20 suunnistajaa finaaliin, joten oltuani kymmenes, selvitin tieni selvästi A-finaaliin.

Keskimatkan finaali:

Finaali sujui aivan päinvastoin kuin karsinta: eilisestä kulusta ei ollut tietoakaan, suunnistus oli jotain muuta kuin sujuvaa, ja ajauduin koko ajan rasteista sivuun. Virheitä kertyi siis aivan liikaa. Sijoitus 37.

Viesti:

Juoksin aloitusosuuden Suomen kakkosjoukkueessa. Osuus pelotti, sillä muutamat edelliset aloitukset eivät ole onnistuneet. Kakkosjoukkueessa juokseminen vähensi onneksi paineita. Tein alkumatkasta muutaman pienen virheen ja jäin kärkiporukasta, mutta loppumatkasta keilailin selkiä kiinni, vaikka minulle oli sattunut pitkä hajonta. Vaihtoon saavuin isossa letkassa sijalla 17. Jo minuutin nopeammalla suorituksella vaihtosija olisi ollut 6.

Kokonaisuutena kisat olivat mahtava kokemus, ja nälkää jäi ensi vuodelle. Seuraavat nuorten MM-kilpailut käydään Tšekissä, jotka ovat olleet mielessä jo viime keväästä lähtien. Toivottavasti saan pukea Suomi-paidan päälle myös ensi vuonna.