Tulosta

Kangasala menestyi suunnistuksen AM-viesteissä

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Kangasala SK:n nuoret veivät melkein puolet suunnistuksen aluemestaruusviestien mitaleista Pälkäneellä pidetyissä kilpailuissa viime sunnuntaina.

Mitalisade alkoi 10-vuotiaiden poikien sarjan voitolla, kun veljekset Valtteri ja Eemeli Kivelä juoksivat Topias Aholan kanssa ylivoimaiseen yli neljän minuutin voittoon. SK:n kakkosjoukkue taisteli pronssille jääden hopeasta vain kaksi sekuntia. Joukkueessa juoksi Vili Olkkonen, Lauri-Emil Pajula ja Matti Rintanen.

Saman ikäryhmän tytöt nappasivat peräti kaksoisvoiton joukkueilla Kaarina Nurminen, Katri Kontio ja Fanny Kukonlehto, sekä Olga Koskinen, Veera Olkkonen ja Ida Kontkanen. Fanny oli ylivoimaisesti nopein tyttö ankkuriosuudella.

12 –vuotiaat pojat saavuttivat hopeaa joukkueella Emil Piippo, Eerik Nurminen ja Kimmo Kontio. Hopealle ylsivät myös 14 –sarjan pojat Jeremias Joutsensaari, Mikko Kemppi ja Mikko Ahola. 14 –vuotiaiden tyttöjen ykkösjoukkue jäi kirikamppailussa niukasti hopealle joukkueella Ronja Kontkanen, Heini Rintanen ja Vilma Annala. Myös kakkosjoukkue taisteli voitosta loppuun saakka, mutta taipui pronssille triolla Eveliina Piippo, Annika Pajula ja Miina Rautakorpi.

Pienempien säestämänä isompien nuorten sarjoissa tuli kultamitalit Kangasalle. Neitien sarjan voittivat Alma Toivonen, Emmi Santamäki ja Netta Rajamäki. Nuorten miesten kärjessä alusta loppuun rullasivat Lasse-Pekka Lahti, Teemu Ternola ja Kristian Kannus. Kakkosjoukkue teki ehkä päivän kovimman positiivisen yllätykse: vasta 14-15 –vuotiaat Panu Ternola, Erik Ahola ja Eevert Toivonen haastoivat tosissaan vanhemmat pojat ja saavuttivat pronssia jääden hopeasta vain 14 sekuntia.

Tarjolla olleista 24 mitalista Kangasala SK:n juniorit rohmusivat peräti 11, kun toiseksi paras junioriseura Tampereen Pyrintö ylsi viiteen.

Myös aikuisissa menestystä

Kangasala SK:n veteraanit olivat myös hyvässä iskussa. Aluemestaruuteen juoksivat yhteisiän mukaisessa D120- sarjassa Mari Rintanen, Sirra Toivonen ja Jaana Pietilä-Annala. H120 –sarjassa juhlivat Jarno Riikonen, Jarmo Joutsensaari ja Kari Jussila. Mestaruuteen ylsivät myös H180 –sarjassa Markku Huikkola, Pekka Pietilä ja Jussi Lavikainen. Naisten pääsarjassa pronssille ylsivät Mari Schutskoff, Tiina Äijälä ja Iiris Saarenpää.

Kangasalan nuoret saivat hyvää viestiharjoitusta ensi viikonloppuna kilpailtavaan kauden kohokohtaan Nuorten Jukolaan, jota voi seurata vaikka internetissä http://www.jukola.com/nj2012/