Tulosta

Suunnistuksen Huippuliiga käyntiin Espoossa

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Lumien humahdettua viikossa puroiksi ja lammikoiksi, pääsivät suunnistajat hyvillä mielin nauttimaan tasapuolisesta kilpailusta. Vuoden tauon jälkeen ohjelmaan otettu Huippuliiga käynnistyi Espoossa sprinttikilpailulla.

Naisten sarjassa Outi Ojanen oli 16. nopein. Minna Kauppi voitti, mutta iso joukko naisia on lähestynyt huipun tasoa talven aikana. Kymmenen parhaan joukkoon päästäkseen sai jäädä Kaupille vain 53 sekuntia.

-Hyvät mahdollisuudet oli kymppisakkiin, mutta yksi iso harmillinen virhe tuli, kun juoksin yhden ylimääräisen talon ympäri. Pääasia oli nähdä, että vauhti on kuitenkin kohdallaan, Ojanen sanoi.

Miesten eliittisarjassa Jere Ahonen oli 30. Kilpailun voitosta kävivät tiukan taistelun Mårten Boström ja Tuomas Tervo, joista Boström oli lopulta viisi sekuntia nopeampi. Ahonen jäi kärjestä 1:35.

Huippuliiga kilpaillaan kevään alussa tiiviinä sarjana. Ensi viikonloppuna on vuorossa pitkä matka, helatorstaina keskimatka ja jo kahden päivän kuluttua siitä finaalisprintti Tampereella. Kilpailut televisioidaan.

Lauantaisen kilpailun iloisin yllätys oli 20-vuotiaan Iida Savolaisen paluu sarjansa kärkeen. Viime vuoden nuorten MM-kilpailuiden jälkeen mystisistä ylirasitusoireista kärsinyt Savolainen pääsi vuoden vaihteen jälkeen jälleen harjoittelemaan normaalisti ja oli Espoon sprintissä toinen.

-Kevätleirillä Tsekissä olin positiivisesti yllättynyt vauhdista. Leiri ja siellä käydyt kilpailut sujuivat hyvin, Savolainen iloitsi. Lauantaina Savolainen jäi venäläiselle sekunnin, voitto meni loppusuoran kahden sekunnin tappiossa.

Samoin nuorten MM-kisoihin tähtäävä 20-vuotias Santeri Sainio oli seitsemäs. Junioreista Eerik Nurminen (H14), Ronja Kontkanen (D16) ja Kaarina Nurminen (D12) eivät turhia jännittäneet kisakauden avausta ja sijoittuivat sarjoissaan neljänsiksi.

Lisää Sepon ottamia kuvia Kuvagalleriassa!