Tulosta

Sinetti

Kangasala SK on Sinetti-seura!

SINETTI MEIDÄN SEURASSAMME

Sinetti on laatumerkki. Se on meille ylpeyden aihe. KangasalaSK sai sinetin 2007.

Tänä syksynä 2009 seuramme hakee sinettiä uudelleen. Auditointi tapahtuu vuoden 2010 keväällä tai kesällä.

Sinetin luonteinen toiminta kuuluu kaikkeen seuran toimintaan, mutta korostuu toiminnassa lasten ja nuorten kanssa. Nuorisovastaava on tärkeä yhdyshenkilö ja sinetin ”välittäjä” seurassa. Apuna tässä toimii seuran Sinettivastaava. Nuorisovastaavana vuonna 2010 toimii Jarmo Joutsensaari ja Sinettivastaavana Marja Sarin. Sinettivastaavan toimenkuvana on

 • jakaa Nuoren Suomen välittämää tietoa
 • tiedottaa hallitusta ja seuran toimijoita sinettiasioissa
 • huolehtia, että sinettitapahtumiin osallistuu seurasta joku,
 • toimittaa sovitut Pelisäännöt Nuoreen Suomeen ja
 • tiedottaa sinetistä seuran sivuilla

Sinettiasioissa kysy Marjalta tai surffaa www.nuorisuomi.fi

 

Jokaisen panos laadukkaaseen seuratoimintaan on arvokas!

 

Tuleehan sinullekin jo Sinettimaili-verkkolehti?

Lehden tilaajaksi pääset täältä: http://verkkolehti.nuorisuomi.fi/tilaa_lehti?lehti=4

 

MITÄ SINETTI MERKITSEE SEURALLE?

Sinettiä anotaan Nuorelta Suomelta, joka on kehittänyt kriteerit myöntämisen perusteiksi. Tässä on hyvin lyhyt tiivistelmä periaatteista, joiden mukaan sinettiseuran tulisi toimia. Tarkemmin sinettikriteerit löytyvät osoitteesta: www.nuorisuomi.fi

Sinettiseura huolehtii jokaisesta mukanaolevasta lapsesta ja nuoresta. Se toimii kasvatuksellisesti ja tarjoaa monipuolista liikuntaa. Seuralla tulee olla nuorisovastaava, sillä on kirjallinen toimintalinja ja seurassa laaditaan Pelisäännöt kaikissa alle 16-vuotiaitten ryhmissä nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa. Pelisääntöjen toteutumista valvotaan.

Seurassa kiitetään kaikkia toimijoita. Ohjaajat ovat käyneet ohjaaja-koulutuksen ja seurassa huolehditaan suunnitelmallisesti ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittämisestä.

Sinetti ei ole ikuinen vaan, sitä pitää hakea 2-3v välein uudestaan. Hakuprosessiin kuuluu auditointi, jonka tarkoituksena on saada kuva seuran toiminnasta käytännössä. Auditoijat käyvät yhdessä seuran lasten/nuorten harjoituksessa ja haastattelevat seuraohjaajia. Eri kriteerit arvioidaan porrastetuin arvosanoin.

 

AJANKOHTAISTA SINETISSÄ

 • Haemme sinettiä uudelleen tänä syksynä vuosiksi 2010-2012.
 • Terveisiä syksyn Sinettiseminaarista Tampereelta syyskuussa 2009 täältä
 • Tilaa Junnukoutsi verkkolehti laittamalla spostiosoitteesi Marjalle ( Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
 • Haluatko Nuori Suomi Uutiskirjeen itsellesi, ilmoita siitä Marjalle
 • Nuorten ohjaajien tapaaminen 6.-7.2. 2010 Vierumäellä
 • Aluekierrokset tammi-maalliskuu 2010

04.11.2009 tullut uusin tiedote:

Vuoden 2010 seuratoiminnan kehittämistuet haussa Vuoden 2010 seuratoiminnan kehittämistuet lasten ja nuorten urheiluun sekä aikuisliikuntaan ovat nyt haussa.

Opetusministeriön liikuntayksikkö on myöntänyt seuratoiminnan kehittämistukea jaettavaksi vuodelle 2010 lasten ja nuorten urheiluun 600 000 euroa ja aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan 150 000 euroa. Kehittämistukea voivat hakea rekisteröityneet urheiluseurat 15.3.2010 mennessä osoitteessa www.seuratuki.fi.

Lasten ja nuorten kehittämistukea voi hakea seuraaville hankkeille: seuran kehittäminen Sinettiseuraksi, ohjaajien ja valmentajien osaamisen kehittäminen, 6—12-vuotiaiden harrastusryhmien lisääminen ja nuorten harrastustoiminnan kehittäminen.

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämistukea voi hakea ohjaajien osaamisen kehittämiseen, uuden säännöllisen toiminnan lisäämiseen, aikuisten liikuntatoiminnan aloittamiseen ja kuntayhteistyöhön.

Kaikkien tuettujen hankemuotojen toteuttamisaika tulee olla 1.8.2010—31.7.2011. Lisätietoja hakukriteereistä ja hankemuodoista osoitteessa www.seuratuki.fi.

Alla linkki vuoden 2010 seuratuen esitteeseen:

http://www.seuratuki.fi/mp/db/file_library/x/IMG/12521/file/painoA4Seuratuki10.pdf

 

Seuraharjoitukset eivät yksin riitä

Sinettiseminaarissa jaettu Seuraharjoitukset eivät yksin riitä -dvd on nyt myös katsottavissa Nuoren Suomen internetsivuilta: http://www.nuorisuomi.fi/kasvata_urheilijaksi. Videolla kolme suomalaista huippu-urheilijaa (Jarkko Nieminen, Aino-Kaisa Saarinen ja Tuomo Ruutu) kertovat oman nuoruusaikansa liikkumistavoistaan ja -määristään, joissa omatoimisen harjoittelun merkitys huipulle pääsemiseksi korostuu hyvin vahvasti. Video on erittäin hyödyllinen esimerkiksi pelisääntökeskusteluiden ja vanhempainiltojen yhteydessä näytettäväksi.

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila