Tulosta

Ahoi Česká republika

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

Neljän hengen iskuryhmä eli Santeri, Iida, Kuukan Elias ja Esko Lammikko kävivät ottamassa tuntumaa keskieurooppalaiseen maastoon viikon ajan Tsekissä, taka-ajatuksena kesän nuorten Em-kilpailut.

Keskiviikkona illalla saavuimme Doksyyn, jossa oli määrä viipyä pari päivää upeissa hiekkakivipaasi-maastoissa. Ensimmäisenä iltana suunnistus poltteli niin paljon, että oli pakko lähteä vetämään yöreeniä hotellin vieressä sijaitsevalle kartalle. Ryntäilyksihän se meni ja kämpille päästessä päällimäinen ajatus ainakin itselläni oli että tuleekohan tästä yhtään mitään.

Toisena päivänä eli torstaina samassa hotellissa majailevilla ruotsalaisilla (Sandvikenin suunnistuslukio) oli ohjelmassa leirikisa. Pakkohan sinne oli lähteä katsomaan missä mennään. Kisa käytiin yhdessä Tsekin hienoimmissa ja varmasti raskaimmissa maastoissa. Poikien puolella ruotsalaiset veivät ja suomalaiset vikisivät, mutta tytöissä Iida näytti kovan kevätkuntonsa sijalla 2, häviten vain Alexanderssonin Tovelle (kuka sitten lieneekään).

Perjantai toi mukanaan reissun, jossa katsastettiin jo vuoden 2013 JWOC maastoja Liberecin lähistöllä. Aamupäivällä yhteislähtökeskimatka hajonnoin kivikko-tiheikkömaastossa ja iltapäivällä vielä pitkämatka parempikulkuisessa perus mannermaisessa maastossa. Allekirjoittaneellakin suunnistus alkoi pikku hiljaa sujua niinkin hyvin, että oli mielekästä laskea alle minuutin koukkuja.

Tulosta

Isabellen Sveitsin kauden aloitus tahmea

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

Sveitsissä kilpailtiin heti kauden aluksi maan mestaruuksista, kyseessä sprintti ja keskimatka. Isabelle sijoittui lauantain kaunpunkisprintissä sijalle 25. Kilpailussa oli mukana huippuja monista maista ja voiton vei Ruotsin Helena Jansson. Isabelle hävisi voittajalle 2.24. Kärki oli sen verran omassa luokassaan, että Isan ajasta minuutin parantamalla olisi sijoittunut kuudenneksi.

Jansson voitti myös sunnuntain keskimatkan. Tuloslistasta päätellen Isalla ei mennyt ihan putkeen (ainakaan toivottavasti), sillä hän jäi kärjestä 13 minuuttia, sijoitus 45.

Sprintin tulokset
Keskimatkan tulokset

Isan kausi jatkuu Suomen jaksolla. Pääsiäisenä hän antaa Tiomila-näyttöjä FinnSpringissä, sitten on vuorossa tykkijuoksu Tullingessa ja sen jälkeen vielä SK:n Jukola-leiri ennen paluuta Sveitsiin. Samalla voidaan tässä kertoa, että Monika ei ole tulossa Tiomilaan tai muihin kevään kisoihin tammikuusta jatkuneesta polvivammasta johtuen. Monika pääse juoksemaan aikaisintaan kesäkuun alussa.

Tulosta

Kevätleiri Haldenissa: vauhtia kisanomaisista harjoituksista

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

Kaksitoista SK:n edustusurheilijaa matkasi lumitilanteen vuoksi kevätleirille Haldeniin huhtikuun alkupäiviksi. Haldenissa merta lähimpänä sijaitsevat maastot olivat lumettomia, joskin paikoin hyvin jäisiä. Alueen hienoimmat maastot jäivät vielä ensi kertaan, koska niissä oli paikoin paljonkin lunta.

Majoituspuitteet olivat hienot: Halden SK:n seuramaja sijaitsee ison mäen päällä Höiåsissa, keskellä isoa suunnistuskarttaa. Torstaina paikalle kokoontui varmaan sata Halden SK:n suunnistajaa, jotka tekivät yhteisreenin, saunoivat ja viettivät aikaa seuramajan salissa, joka on täynnä pokaaleita ja maailmanmestareiden kuvia.

Keskiviikkona ja torstaina suoritettiin maastoontutustumista ja rastinottoharjoitusta. Perjantaina paikalle saapuivat Panu ja veteraanit. Perjantai-illasta alkaen oli tarjolla Halden SK:n järjestämiä kisamaisia harjoituksia. Kisat, jotka oli tarkoitus pitää viikonloppuna oli peruttu lumitilanteen vuoksi.

Tulosta

Manageri odottaa innolla kauden alkua

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

Kisakauden alkuun on enää pari viikkoa, vaikka keleistä ei sitä voikaan päätellä…

Tiomilan ykköseen haluavilla ja kevään kisoihin panostavilla on alkamassa kisakunnon virittely ja toimitus kyseli managerilta eli Timolta eli Timpalta, millä mielellä uuteen kauteen startataan.

-Edustusryhmässä on tällä hetkellä päällä hyvä draivi. Harjoiteltu on hyvin yhdessä ja itsenäisesti. Uudet seuralaiset ovat päässeet hienosti mukaan ryhmään. Heti kauden alussa tullaan olemaan kolme viikonloppua peräjälkeen tiiviisti yhdessä (FinnSpring, Tiomila ja Jukola-leiri). Uskon, että se hitsaa porukkaa entisestään yhteen, Timo arvioi.

Kaudella 2011 edustuksen takapiruna Timo Santamäki

Tulosta

Uuno Epsanjassa

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

eli allekirjoittaneen ajatukset ja analyysit edustuksen Espanjan leiriltä

Yleisesti tunnettu faktahan on, että helmikuun taittuessa maaliskuuksi suurin osa suomalaisista suunnistajista suuntaa sulille maille etelään. Näin myös SK:n Edustuksen suunnistajat tekivät. Osa suuntasi Portugaliin ties minne kissanristijäisiin, mutta suurin iskujoukko lähetettiin viikoksi Espanjan Alicanteen.

Tulosta

Taito-oppia ja kisarutiinia Portugalista

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

Outi ja Iida leireilivät maaliskuun alun Portugalissa Evorassa ja Portalegressä. Kyseessä oli maajoukkuen, talenttien ja AV-ryhmän yhteinen taitoleiri, jonka päätteeksi osallistuttiin Portugal O-meetingiin, eli nelipäiväiseen suunnistuskilpailuun.

Ensimmäisinä päivinä Evorassa oli tarjolla maastotyyppiin totuttautumista ja kahden päivän jälkeen kaksiosainen leirikisa. Päivä oli varsin rankka, sillä aamulla juostiin 3,9km sprintti Evoran vanhassa keskustassa ja iltapäivällä lähdettiin viiden kilometrin keskimatkalle takaa-ajona sprintin tulosten perusteella. Mukana oli 40 suunnistajaa, kun myös alueella leireilleet KR:läiset osallistuivat kisailuihin. Kaikki juoksivat iästä ja sukupuolesta riippumatta samassa sarjassa, joten ylikovaa vauhtia oli tarjolla!

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila