Tulosta

Outi 3. paras suomalainen MC-avauksessa

Kirjoittanut petteri on . Posted in Kilpailut

Outi avasi aikuisten maajoukkueuransa hienosti sijoittumalla kolmanneksi parhaana suomalaisena sijalle 23 maailmancup-avauksessa Porvoossa. Porvoon kujilla ja metsissä juostu sprintti oli myös osa pohjoismaista Nordic Orienteering Tour -kiertuetta, joka jatkuu ensi viikolla Göteborgissa ja Oslossa.

Porvoon kisassa juostiin aamupäivällä karsinta, josta iltapäivän finaaliin pääsi 30 parasta. Outi pisti peliin jännitystä tekemällä karsinnan ykkösrastille reilun kahden minuutin koukun. Hätäilyt jäivät kuitenkin siihen ja tilannetta korjattiin hieman kevyesti kulkeneella tossulla. Tuloksena siis varma paikka finaaliin. Finaalissa Outi pystyi parempaan suunnistukseen, mutta paras juoksuvire oli jäänyt karsinnan vauhdinpitoon. Parilla ylämäkivälillä Outi otti lisäksi hitaamman reitin, joissa kului turhia sekunteja. Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvä finaalijuoksu ja maajoukkueura lupaavasti käyntiin. Edelle suomalaisista ehtivät isot pysssyt Merja Rantanen ja Anni-Maija Fincke, mutta Outi nappasi kakkosketjun keskushyökkääjän paikan itselleen.

Valinta NORT-kiertueelle tuli Outille pienenä yllätyksenä, sillä tavoiteet tälle kaudelle maajoukkueen osalta oli asetettu heinäkuun alussa Kainuun rastiviikon yhteydesä juostavalle Euromeetingille. Sinne Outia ei kuitenkaan valittu, sillä sinne Suomelta osallistuu B-maajoukkue ja A-maajoukkue kiertää NORTin. Outi pääsee kuitenkin osallistumaan Euromeetingille, mutta sillä kertaa ei Suomen maajoukkueen vaan Kangasala SK:n paidassa.

Seuraavaksi Outilla on ohjelmassa Venlojen viestin ankkuriosuus lauantaina.

Tulosta

Outi Ojanen ja Kristian Kannus suunnistivat huippusuoritukset SM-sprintissä

Kirjoittanut Timo on . Posted in Kilpailut

Sprinttisuunnistuksen Suomen mestaruudet ratkaistiin viime sunnuntaina Piikkiössä. Kangasala SK:n Outi Ojanen jatkoi kevään hyviä suorituksiaan naisten pääsarjassa. Outin sijoitus kilpailussa oli jaettu kuudes tila. Kilpailu oli myös suunnistuksen huippuliigan toinen osakilpailu. Outi oli palannut torstaina Ranskasta MM-kilpailuihin valmistavalta leiriltä. Ranskassa maasto oli ollut kivikkoista ja raskasta, joten aamupäivän karsinta sujui vielä paikkoja avatessa. Sijoituksena karsinnassa oli kuitenkin oman sarjan toinen sija ja hyvä lähtöpaikka kilpailun loppupäässä. Finaalissa Outi ei vauhtia säästellyt ja niinpä puolimatkan väliajoissa sijoitus oli fanijoukon iloksi toinen. Lopun raskaat nousut verottivat voimia, mutta tiukassa sekuntitaistelussa tuli siitä huolimatta muutama arvokas päänahka kovien sprinttinaisten joukosta. Voiton vei maajoukkuesuunnistaja Anni-Maija Fincke.

Weke-ja-OutiKilpailun jälkeen Outi kertoi odottavansa kutsua suunnistuksen Nordic O-Tourille, jonka kolme osakilpailua kilpaillaan kesäkuun aikana Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Siellä olisi luvassa kansainvälistä kokemusta lisää. Päätähtäin on kuitenkin vasta heinäkuussa vuoden 2013 MM-maastojen esikisoissa Kainuussa eli Euro Meeting kilpailussa, johon Suomi lähettää alle 25-vuotiaat tulevaisuuden toivonsa kisaamaan muiden maiden joukkueiden kanssa. Suomen joukkue valitaan lähipäivinä.

Kristian Kannus voitti H18-sarjan.

Nuorten sarjoissa kilpailu oli Suomen mestaruuskilpailun lisäksi myös katsastuskilpailu nuorten EM- ja MM-kilpailuihin. Kristian Kannus oli H18-sarjassa ylivoimainen kukistaen Helsingin Suunnistajien Luukas Valtosen peräti 34 sekunnilla. Nuorten MM-katsastuksen vuoksi myös H20 sarjalla oli sama rata. Vanhemmista pojista ainoastaan Vaajakosken Terän Toni Saari pystyi kukistamaan Kristianin yhdeksällä sekunnilla. Suoritus on vahva näyttö sekä EM- että MM-kisoja ajatellen.

Kilpailun jälkeen Kristian kertoi voittonsa perustuneen yksinkertaiseen, mutta toimivaan ”Full speed – No mistakes” taktiikkaan. Kevään aikana Kristianilla on ollut jaloissa pientä ”penikkavaivaa” , mutta kovassa vauhdissa ne eivät onneksi ole miestä vaivanneet.

Ensi viikonloppuna Kristian suuntaa lentokoneen nokan kohti Puolaa. Siellä järjestetään alle 20-vuotiaiden MM-kisojen katsastukset. Sunnuntaina on vuorossa pitkämatka, jonka tulokset ovat näyttöjä myös alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin. EM-kisavalinta lienee kuitenkin se todennäköisin mahdollisuus, koska 16-vuotias kuulemma ehtii MM-kisoihin sitten vielä myöhemminkin. Tärkeä tavoite on myös maailman suurin ja kovatasoisin rastiviikko Ruotsissa heinäkuun lopulla.

Lisäksi mitaleja ja plaketti

Iida Savolainen oli D18-sarjassa kymmenes. Jännittävien vaiheiden jälkeen viimeinen plakettisija oli Iidalle lopulta mukava yllätys. D40-sarjassa Jaana Pietilä-Annala pokkasi hopeaa ja Sirra Toivonen pronssia. Palkintojen jaon jälkeen palasimme autolle ja totesimme kisapäivän olleen pitkä. Aamun lähdöstä Kangasalta oli vierähtänyt tasan kaksitoista tuntia.

Tulosta

Kangasala SK:n junnuille viestimenestystä rastikevään suurtapahtumassa

Kirjoittanut Jarmo Joutsensaari on . Posted in Kilpailut

Finnspring viestin 2011 palkitut juniorit. alarivi vas. Venla Annala, Kimmo Kontio ja Topias Ahola, ylärivi vas. Vilma Annala, Erik Ahola, Eevert Toivonen, Jeremias Joutsensaari, Hilda Kukonlehto ja Mikko Ahola

Kesäsuunnistuskausi käynnistyi toden teolla pääsiäisenä Yläneellä Varsinais-Suomessa järjestetyissä FinnSpring -kilpailuissa. Kevään suurtapahtuma keräsi 2300 osallistujaa nauttimaan kauniista kevätsäästä ja vaativista suunnistustehtävistä.

Viestikilpailuissa Kangasala SK todisti jälleen kerran kuuluvansa junnusuunnistuksen ehdottomaan eliittiin Suomessa. Voittoa juhlittiin nuorimpien sarjassa jossa 10-vuotiaat juoksivat kaksi osuutta rastireittiä ja 12 -vuotiaat yhden osuuden tukireittiä. Eroa toiseksi tulleeseen Paimion Rastin joukkueeseen kertyi yli 9 minuuttia! Mestarijoukkueen muodostivat Venla Annala, Kimmo Kontio ja Topias Ahola. SK:n kakkosjoukkue Hanna Ahola, Matti Rintanen ja Linda Sainio suunnisti sijalle 16.  Alle 12-vuotiaiden avoratasarjassa SK:n joukkue Jeremias Joutsensaari, Hilda Kukonlehto ja Mikko Ahola sijoittui värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanneksi. Edelle ehtivät Tampereen Pyrinnön ja Kouvolan Rastin joukkueet. Alle 14-vuotiaiden sarjassa kangasalalaiset olivat mukana peräti kolmen joukkueen voimin. Ykkösjoukkue Vilma Annala, Erik Ahola ja Eevert Toivonen kiri hienosti toiseksi Helsingin Suunnistajien jälkeen. Kakkosjoukkue Panu Ternola, Siiri Hämäläinen ja Mikko Kemppi oli 13 ja kolmosjoukkue Moona Lehtola, Heini Rintanen ja Matti Hakola 25.

Tulosta

TikkiTiaisen ylivoimaa FinnSpringissä

Kirjoittanut outi on . Posted in Kilpailut

Kevätkauden isoimmat kansalliset, FinnSpringin henkilökohtainen ja viesti, kisailtiin Yläneellä pääsiäisviikonloppuna. Pääsarjoissa kisa oli näyttökilpailu kesän edustustehtäviä varten ja niinpä eliittisarjoissa olivat paikalla kaikki Suomen kärkisuunnistajat.

Naisten sarjassa Outi aloitti kauden lupaavasti ottamalla kymmenen kilometrin kilpailussa sijan 11. Eroa Minna Kauppiin kertyi 10 minuuttia. Juoksu kulki kahden viikon taukoon nähden hyvin ja suunnistus sujui, ennen kuin hyvänolontunne pääsi häiritsemään lopun vaativassa mäessä, seurauksena pari minuutin koukkua.

Miesten A-sarjassa Topias näpäytti valitsijoita: Topi oli ilmoittautunut eliittisarjaan, mutta pudotettiin A:han, jossa TikkiTiaisena tänä keväänä tunnettu mies otti voiton yli viiden minuutin marginaalilla seuraavaan. Onnittelut!

-Tunti ennen starttia rupes maailma kaatuun päälle. Ei kiinnostanu mikään, varsinkaan pummaaminen ja halusin mahdollisimman nopeasti pois, Topi kommentoi.

Toisessa A-sarjassa Petteri ja Sören juoksivat varmasti ottaen sijat 5 ja 8. Naisista parhaan Tiomila-näytön pääsarjassa antoi Isabelle, joka oli neljäs. Jenni voitti AL-sarjan.

Tulosta

Samu 10. Ankkurirastien yhteislähtökilpailussa

Kevätkansallisten sarja käynnistyi Ankkurirasteilla, jotka oli lumitilanteen vuoksi muutettu yhteislähtökilpailuksi. Miesten sarjan 45 kilpailijaa hajautuivat keskusrastilta kolmelle eri lenkille. SK:n miehistä gps-seurantalaitetta kantaneet Samu, Topi ja Petteri lähtivät kaikki eri suuntiin.

Samu ja Topi juoksivat koko kisansa oman hajontansa kärkiletkassa ja saapuivat viimeisen kerran keskusrastille täsmälleen samaan aikaan. Kärki oli mennyt reilut puoli minuuttia aiemmin.

Juuri ennen maalia ollut väliaikarasti näytti, että myös ilman gepsiä juossut Jere kulkee mukana letkassa. Viimeisellä kilometrillä ja loppusuoralla Samu oli SK:n pojista vahvin, Topi jäi vain kaksi sekuntia, sijoitus 12. Jere tuli maaliin sijalla 15. SK:n lisäksi vain Parmalta oli 15 joukossa kolme suunnistajaa! Kisan voitti Jarkko Huovila, jolle pojat jäivät minuutin verran.

Tulosta

Kevätyö, miestä syö?

Lumikinoksista huolimatta päättivät Turun Suunnistajat järjestää Kevätyönviestin. Kisasta tuli varsin erikoinen: esimerkiksi avausosuudella pystyi kuromaan kiinni useamman minuutin pummeja, kun pääsi uria pitkin laputtamaan.

SK oli mukana nuorella joukkueella, jossa juoksivat Oskari, Rasmus, Teemu ja Ternola. Paljon muuta kerrottavaa ei jäänyt, kuin että Osku juoksi hyvän perusvarman aloituksen. Oskaria ei ennen ole tunnettu varsinaisena taitopäällikkönä, mutta Espanjan ja Haldenin yöreeneissä, sekä nyt Kevätyön avauksessa hän on osoittanut uudenlaista mukavaa yövarmuutta!

Osku juoksi koko 8,4 kilometrin osuuden kärkiletkassa. Lunta oli PALJON.