Tulosta

Neulo SK-pipo!

Kirjoittanut outi on . Posted in Luokittelematon

Nyt seuraa tekemistä MM-hiihtojen katselun lomaan ja vaikka pitkille kisamatkustuksille, nimittäin virallisen SK-pipon neuleohje. Keväällä kaikilla on sitten taas yhtenäinen seurapipo päässä! Ohje on erittäin helppo ja onnistuu kaikilta, jotka osaavat oikean ja nurjan silmukan.

Tarvikkeet: 60 cm:n pituinen pyöröpuikko n:o 3 tai 3,5 käsialan mukaan. Seitsemän veljestä lankaa: tummansinistä (väri numero 170), kirkkaansinistä (124) ja luonnonvalkoista (010) n.50g kutakin.

Koko: Yksi koko. Sopii kaikille.

Näin teet:

Luo 100 silmukkaa pyöröpuikolle tummansinisellä langalla. Aloita 2 oikein 2 nurin joustinneule suljettuna neuleena. Neulo neljä kerrosta ja vaihda työhön kirkkaansininen lanka. Neulo neljä kerrosta (koko ajan siis joustinneuleella) ja vaihda työhön valkoinen lanka. Toista, kunnes olet neulonut seitsemän kertaa jokaisella värillä (neuleen korkeus n.26cm).

Aloita sitten kavennukset kahdeksannen tummansinisen raidan ensimmäisellä kierroksella seuraavasti:
Neulo 23s ja sitten kaksi oikein yhteen. Jatka muutoin edelleen joustinneuletta. Toista kierroksen aikana vielä kolmesti.
Seuraavalla kierroksella neulo 22s ja sitten kaksi oikein yhteen. Välisilmukoiden määrä vähenee yhdellä joka kierros. Neljän kavennuskierroksen jälkeen vaihda kirkkaansininen lanka ja sitten edelleen valkoinen. Neulo loppuun valkoisella. Toista kavennuksia joka kierroksella yhden välisilmukan vähentäen, kunnes silmukoita on jäljellä alle 20. Katkais lanka ja vedä jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Päättele langanpäät. Mieti alareunaa päätellessäsi, miten tulet pipoa käyttämään: jos aiot taittaa reunan kaksinkerroin, päättele langanpäät erityisen siististi!

Laita pipo päähän ja odota kisakautta!

Tulosta

Kangasalalaisen suunnistuksen historia -kirjahanke

Kirjoittanut outi on . Posted in Luokittelematon

Kaudenpäättäjäisissä joulukuussa julkistimme käynnissä olevan hankkeen kangasalalaisen suunnistuksen historian kirjaamisesta kansien väliin. Kirjan on tarkoitus olla valmis 2012 syksyllä, jolloin seuramme järjestää R2:n SM-kilpailut.

Toimin itse päätoimittajana ja -kirjoittajana, mutta mukaan mahtuu kaikkien innokkaiden kertomuksia ja tarinointia. Kirjoittaa ehtii hyvin vielä ensi kesän aikana, mutta yritän tehdä talven aikana paljon pohjatyötä, jotta ensi kesän aikana olisi helppo kirjoittaa ja edetä vauhdikkaasti hankkeessa. Siksi kyselisinkin jo nyt lähinnä veteraani-ikäisiltä, mistä aiheista ja tapahtumista tai kestä henkilöistä olisitte innokkaita kirjoittamaan? Eikä tarvitse arkailla tekstin laadun kanssa, toimitamme sen kyllä yhdessä julkaisukuntoon! Voit kirjoittaa myös aivan muistiinpanomaisesti ja voin sitten muokata niistä tekstiä. Valmistautukaa myös puheluihin! Haastattelulistaa on jo kokoiltu…

Tekstien lisäksi kelpaavat kaikenlaiset vinkit ja toiveet. Haluaisin tehdä kirjasta kaikkia seuralaisiamme kiinnostavan tarinapaketin, eikä kaikkia hauskoja juttuja löydy kokouspöytäkirjoista ja toimintakertomuksista! Pienetkin juttuvinkit ovat arvokkaita.

Tekstin lisäksi hyvässä historiikissa on tietysti paljon kuvia. Viimeisen kymmenen vuoden ajalta kuvamateriaalin on lähes rajattomasti… Mutta sitä ennen napattuja fotoja keräilen innokkaasti jo nyt. Voit skannata kuvia valmiiksi ja lähettää sähköpostiini tai voin tulla hakemaan kuvia lainaksi ja siirtää niitä itse digitaaliseen muotoon.


Laittakaahan ajatuksia muhimaan ja ottakaa innokkaasti yhteyttä asiaan liittyen!
terveisin
Outi Ojanen
p.0400772574
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tulosta

Hyvää Uutta Vuotta 2011 Kangasala SK!

Kirjoittanut Harri Virta on . Posted in Luokittelematon

Kiitos seuraväelle uudesta kaudesta puheenjohtajana! On suuri kunnia olla Kangasala SK:n seuratyössä näin mukana.

Nuorten Jukolan kakkossija hienon ja jännittävän henkisen taistelun jälkeen on vuodesta 2010 päällimmäisenä mielessä. Miesten joukkueen Lakeuden Viestin voitto ja muut hienot viestisuoritukset, naisten SM-viesti ja nuorten naisten ja miesten SM-viestit osoittivat iskukykymme ja tasomme laajuuden. Joukkueet ovat kuin seuramme miniatyyrikoossa: ne koostuvat ominaisuuksiltaan erilaisista yksilöistä ja ryhmistä, joista muodostuu vahva joukkue. Samalla tavalla seuramme vahvuus koostuu erilaisia vahvuuksia omaavista yksilöistä.

Kulunut vuosi on kohdallani avannut uudenlaisen näkökulman seuratyöhön. Olen yrittänyt seuramme toiminnallisten kokonaisuuksien ohella paneutua ns. ”nykyaikaisen suunnistusvalmennuksen” saloihin. Perustekemisen puolella valmentautuminen ei ole näiden vuosikymmenien aikana lajin parissa oltuani muuttunut juuri lainkaan. Kysymys on vieläkin elimistön ja ajatusmallin sopeuttamisesta vaadittavan suorituksen ja tuloksellisten tavoitteiden vaatimuksiin. Kunnon kehittymisen seuranta eli testausmenetelmät ovat kehittyneet harppauksin. Testitulosten pitkäaikainen seuranta ja niiden vaikutus harjoittelun sisältöön on alue, jota ei ehkä vielä ole kunnolla sisäistetty. Erilaisten ominaisuuksien kehittämiseksi kuitenkin edelleen vaaditaan eri pituisia ja tehoisia toistoja, toistoja ja toistoja.

Vuosikokouksessamme asetimme tavoitteeksemme olla Suomen Paras SM-tilastoissa www.antin.net . Tuo tavoite on erittäin haasteellinen, mutta kuitenkin realistinen. Tavoitteen saavuttamiseksi muutaman vuoden kuluessa meidän kaikkien tulee terävöittää omat välitavoitteemme yhteisen kokonaistavoitteen saavuttamiseksi.

Lasten-, nuorten-, edustus-, kunto- ja master-ryhmien toiminnan tulee olla yksilöitä tukevaa ja seuramme tavoitteeseen tähtäävää, kaikkien toiminnan osa-alueiden analysointia ja kehittämistä. Ryhmien toiminta on tietenkin vetäjien, valmentajien, talkoolaisten ja hallituksen käsissä. Lopulta kuitenkin tavoite saavutetaan vain urheilijoiden huippusuorituksilla, minkä vuoksi aktiivisuunnistajien toiminta ja palaute ryhmien toiminnan kehittämiseksi on avainasemassa.

Hyvää uutta vuotta tulevat Suomen Parhaat!

Tulosta

Teho-ryhmä Leimaus-leirillä 2010

Kirjoittanut Sirra on . Posted in Luokittelematon

Teho-ryhmän leimausleiri koostui tänä vuonna sanansa mukaisesti tehokkaista sprinttiharjoituksista ja suunnistuksen erityisominaisuuksia harjoittavista taitoharjoituksista. Yhteensä neljän päivän (2 puolikasta ja 2 kokonaista) harjoitusmäärät verryttelyineen harjoituskartoille ylittivät 10 tuntia, harjoituksia oli yhteensä 8 kpl yhdeksällä eri kartalla ja suunnistuskilometrejä kertyi maksimissaan 30,5! Eli teho ryhmä todella suunnisti!

Torstai-aamun harjoitus, jossa teemoina olivat rinnerastit ja rastinotto

Tulosta

Rohkeasti ja uteliaasti kohti uutta vuosikymmentä

Kirjoittanut Harri Virta on . Posted in Luokittelematon

Suunnistus on erinomaista simulointia ja valmistautumista ns. oikeaan elämään.  Kestämään ja suoriutumaan tehtävistä, joita itsellemme asetamme tai ympäristömme mahdollisesti meiltä odottaa koulussa, kotona tai työssämme. Elämä asettaa meille haasteita, joihin meidän on vastattava niillä voimavaroilla, jotka meillä on.

Suunnistusta harrastavan elämä ei yleensä ole harmaata pakkopullaa, vaan se antaa toistuvasti muun muassa rastien löytämisen riemua tai pummaamisen karvasta kalkkia, ahaa-elämyksiä ja upeita luonnon kohtaamisia. Kilpailemalla ja harrastamalla opimme kohtaamaan voitot ja tappiot leikinomaisesti eikä elämämme siitä pahemmin horju.

Tulosta

Harri Virta puheenjohtajaksi

Kirjoittanut Timo on . Posted in Luokittelematon

Seuran vuosikokous pidettiin 7.12.2009 Osuuspankin kokoustiloissa. Hyvin valmisteltu kokous eteni rivakasti. Kulunut toimintavuosi oli menestys niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin. Viivan alle jäi plussaa peräti 129 euroa.

Seuraa kaksi vuotta menestyksekkäästi luotsannut Jaana Pietilä-Annala oli jo syksyllä ilmoittanut vetäytyvänsä puhenjohtajan pestistä. Hallitus oli tehnyt hyvää taustatyötä ja näin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Harri Virta.

Lisää artikkeleita...

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila