Tulosta

SM-keskimatkalla ja viesteissä hyviä SK:lais-suorituksia

Kirjoittanut outi on . Posted in Edustus

Viikonloppuna kisailtiin Orimattilassa suunnistuksen keskimatkan suomenmestaruuksista. Maastosta teki vaativan sen peitteisyys ja pienipiirteisyys. Aamupäivän karsinta oli pääsarjoissa tiukka, ja SK:n pääsarjalaisista vain Outi ja Samu selviytyivät iltapäivän A-finaaliin.
SM-pitkän jälkeisestä pikkuflunssasta ja viikon harjoituksessa sattuneesta megapummista huolimatta Outi pystyi keskittymään finaalissa hyvin ja eteni 4,3 kilometrin radan virheettömästi. Fyysinen virekin oli kohdallaan ja tuloksena oli upea yhdeksäs sija. Eroa maailmanmestari Minna Kauppiin kertyi viisi minuuttia. Outi avasi näin plakettitilinsä naisten sarjassa.

Samu ei ollut tyytyväinen finaalisuoritukseensa. Hän jäi voittaja Kim Fagerruddille hieman alle viisi minuuttia. Ensimmäistä vuotta miehissä juokseva Samu on tahkonnut SM-kisoissa tasaista sarjaa: hän oli sprintissä 25., pitkällä matkalla 29. ja nyt keskimatkalla jälleen 25.
Junioreissa jäätiin mitaleitta, mutta sijoituksia kymppisakkiin tuli useita. D20-sarjassa Isabelle oli seitsemäs, D18- sarjassa Iida yhdeksäs, H20-sarjassa Topias kahdeksas ja H18-sarjassa Kristian yhdeksäs.

Sunnuntaiksi enemmän tai vähemmän väsyneet urheilijat siirtyivät Kirkkonummen Veikkolaan, Nuuksion kansallispuiston länsireunaan, kilpailemaan viestien suomenmestaruuksista. Naisten viestissä SK sijoittui kymmenenneksi ja miehissä sijoitus oli 13. (Vertailun vuoksi sanottakoon, että viime vuoden viestissä naisilla ei ollut joukkuetta ollenkaan ja miesten loppusija oli 28.!)

Naisissa Isabelle avasi varmasti tullen vaihtoon kaksi ja puoli minuuttia kärjestä. Jenni suunnisti loistavasti ja juoksi jo välillä kuulutusten mukaan kolmannella sijalla, vaihdossa sijoitus oli viides. Outi pääsi siis matkaan hyvissä asemissa. Viiden kilometrin kohdalla naiset olivat vielä seitsemäntenä, mutta Outi oli ennen tätä jo lyönyt polvensa terävään kiveen, eikä keskittymisestä verisellä ja kipeällä polvella tullut lopussa enää mitään, joten vielä muutama nainen pääsi lopussa ohi.

Viestin, ja erityisesti miesten sarjojen ratoja moitittiin jälkeenpäin liian suurista ja epätasaisista hajonnoista. Aloitusosuudella Jere jäi peräti kahdeksan minuuttia johtavasta Lynxistä, mutta seuraavien osuuksien olikin sitten helpompi kuitata edellä juoksevia joukkueita lyhyemmillä hajonnoilla. Panu nosti 15 sijaa ja seuraavalla osuudella Petteri vielä 12 lisää, joten Samu pääsi ankkuriosuudella sijalla 21. Lehtola juoksi loistavasti ja tuli maaliin kolmantenatoista.

Junioreissa SK saavutti hopeaa sekä 20-vuotiaitten tyttöjen, että poikien sarjassa. Pojissa tuore teekkari Rasmus tuli aloituksesta toisena. 17-vuotias, kovaan syystikkiin päässyt Sane kesti hyvin vanhempien poikien vauhdissa ja vaihtoi neljäntenä. Ankkuriosuudella jatkuvalla urheilukomennuksella oleva jääkäri Tiainen tykitti koko viestin nopeimman osuusajan ja nosti joukkueen kakkospallille.

Samanlainen viestinkulku oli myös tytöillä: Niina juoksi aloituksesta vaihtoon kärkiletkassa. Kakkososuudella 17-vuotias Iida taipui vanhemmille tytöille, mutta ei antanut eron kasvaa liian suureksi. Monika loukkasi nilkkaansa lauantain keskimatkalla, mutta taisteli sitkeästi Rajamäen Rykmenttiä ja KooVeeta vastaan ja nosti tytöt hopealle. Viestin jälkeen Monika lähti kotiin Varsovaa, eikä häntä enää nähdä tänä syksynä pohjoismaisissa kisoissa. Sen sijaan Ranskan maailmancupin tuloksia kannattaa seurata!