Tulosta

Sanella ja Topille SM-kultaa

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Kangasala SK:n junioripojilla oli sunnuntaina tuomisina kaksi kultamitalia suunnistuksen pitkän matkan SM-kilpailusta. Santeri Sainio voitti 18-vuotiaiden poikien sarjan ja Topias Tiainen 20-vuotiaiden.

Sanelle ensimmäinen mestaruus

Santerin sarjassa kilpailu oli pitkäksi matkaksi tiukka: yli tunnin suorituksessa kolmen kärki mahtui minuutin sisään. Toiseksi tullut jäi Sainiolle 39 sekuntia.

-Tosi hyvin sujui tänään. Juoksu tuntui vahvalta ja virheet jäivät alle minuuttiin, kertoo iloinen mestari. Sainiolla on aiemmin henkilökohtaisista SM-kilpailuista hopeamitali juuri pitkältä matkalta

-Syksyn aikana tavoitteena on tietysti kerätä lisää mitaleita. Ensi kaudella olisi tarkoitus nousta mukaan nuorten maajoukkueeseen, sanoo Sainio.

Topi suunnisti varmimmin

Heinäkuussa nuorten maailmanmestarin tittelin saavuttanut Topias Tiainen suunnisti rauhallisesti ja otti ykkössijan yli kolmen minuutin erolla seuraavaan.

Tiainen ei kuitenkaan myöntänyt, että mestaruus olisi aivan helpolla tullut.

-Rata oli yksi vaikeimpia, mitä olen koskaan suunnistanut. Monet tekivät samaistusvirheitä, kun eivät pysyneet tarkkana pitkillä väleillä pienipiirteisessä maastossa. Fyysisesti ei tuntunut ollenkaan hyvältä, mutta kun suunnistus sujui huono kulku unohtui mielestä, Tiainen kertoo.

Suunnistuskausi on pitkä ja Tiaisen huippukunto ajoittui MM-kilpailuihin. Syysvauhtikin riittää kuitenkin varmasti vielä keskimatkan ja yösuunnistuksen SM-mitaleihin.

Lisäksi kolme plakettia

Kymmenen parhaan joukkoon kangasalalaisista ylsi mestareiden lisäksi kolme junioria. Iida Savolainen jäi 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa vain 11 sekuntia mitalista ja oli neljäs.

Kristian Kannus sijoittui 17-vuotiaissa kuudenneksi ja Lasse-Pekka Lahti 16-vuotiaissa kymmenenneksi.

Veteraanien SM-kilpailuissa Kankaanpäässä Kangasalan naiset ottivat kaksoisvoiton 40-vuotiaiden naisten sarjassa. Kestomenestyjä Jaana Pietilä-Annala oli minuutin nopeampi hopeamitalisti Sirra Toivosta. Tiina Äijälä oli toinen 45-vuotiaiden sarjassa, samoin kuin teräsvaari Mauri Rantala 80-vuotiaissa