Tulosta

Topille SM-kultaa pitkissä kalsareissa

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Julkaistu Kangasalan Sanomissa 4.10.2011

Suunnistajien SM-kisaputki päättyi viikonloppuna yösuunnistuksen mestaruuskilpailulla. Olosuhteet olibat koleat, sillä alkuyöllä lämpötila laski lähelle nollaa. Kangasalalaismenestyksestä huolehti jälleen Topias Tiainen, joka voitti 20-vuotiaiden sarjan. Toiseksi tullut Helsingin Suunnistajien Einari Heinaro jäi kahdeksalla kilometrillä vain 20 sekuntia ja pronssimitalisti minuutin.

-Tein viisi minuuttia virheitä, joten suoritukseen ei voi olla tyytyväinen. Olen kuitenkin oppinut, ettei virheiden jälkeen saa luovuttaa, vaan pitää taistella loppuun asti, Tiainen analysoi.

Taisteluasenne oli ratkaiseva, sillä myös muut kärkinimet tekivät vaativassa kisassa virheitä. Fyysisen kapasiteetin Tiainen tiesi riittävän työmiesmaastossa. Keskittymistä ei häirinnyt sekään, että ennen kisaa Tiainen huomasi jättäneensä varusteita kotiin ja joutui juoksemaan kisan pitkissä kalsareissa.

Sastamalan Mouhijärvellä pidetun kilpailun maastoa kritisoitiin karmeaksi risukoksi ja huonoksi valinnaksi SM-tason kilpailulle. Tiainen ei yhtynyt valituksiin.

-Ihan tavallista hämäläistä talousmetsää oli. Jos joka kilpailussa olisi priimaluokan maastoa, niin pianhan ne loppuisivat kesken. Minusta on mukavaa, että kilpaillaan paljon mahdollisimman erilaisissa maastoissa, Tiainen kommentoi.

Mitali oli Tiaiselle jo syksyn neljäs SM-kisoista, aiemmin tuli kultaa pitkältä matkalta ja hopeaa keskimatkalta ja viestistä.

Kangasala SK:n junioreista kymmenen parhaan joukkoon eli SM-plaketeille ylsi lisäksi kolme suunnistajaa. Santeri Sainio oli seitsemäs H18-sarjassa, Iida Savolainen kahdeksas D18-sarjassa ja Netta Rajamäki samoin kahdeksas D16-sarjassa.

Jaana Pietilä-Annalalla kultainen syksy

D40-sarjassa suunnistava Jaana Pietilä-Annala on kerännyt syksyn aikana sarjassaan kaikki kolme jaossa ollutta kultamitalia. SM-yössä voitto tuli kahden minuutin marginaalilla seurakaveri Sirra Toivoseen. Toivonen on saavutti näin syksyn toisen hopeamitalinsa.

D45-sarjassa mitalitilin kartuttamisesta huolehtii Tiina Äijälä, joka voitti SM-yön ja oli aiemmin pitkällä matkalla toinen. H80-sarjassa Mauri Rantala toi SM-yöstä hopeaa.