Tulosta

Iidalle hopeaa SM-sprintissä!

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Kangasala SK:n suunnistajalupaus Iida Savolainen oli sunnuntaina mainiossa vedossa suunnistuksen SM-sprintissä. Savolainen oli sijoittui toiseksi 20-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Kilpailu järjestettiin tänä vuonna Hervannassa pienipiirteisissä kerrotalokortteleissa, joissa haasteita tarjosivat reitinvalinnat ja kinkkiset rastipisteet.

Savolainen on tuttu nimi SM-kilpailuiden kymppisakissa. Sunnuntain huippusuorituksella tuli uran toinen henkilökohtainen SM-mitali.

-Mitali tuntui hyvältä pitkän tauon jälkeen. Suoritus sujui hyvin, muutama heikompi reitinvalinta tuli, mutta juoksu kulki, Savolainen kertoi.

Vauhtia on tullut onnistuneen talviharjoittelun seurauksena iso pykälä lisää. Voittaja Anna Närhelle Savolainen jäi 35 sekuntia.

SM-hopea oli myös oivallinen näyttö esimerkiksi nuorten MM-kilpailuita ajatellen. Nuoret matkaavat jo maanantaina Slovakiaan, missä katsastetaan MM-joukkue heinäkuun alun kisoihin. Katsastuskilpailuihin lähtee kangasalalaisista myös Santeri Sainio, joka SM-sprintissä sijoittui 20-vuotiaissa pojissa yhdeksänneksi.

SM-plaketteja saavuttivat myös Kangasala SK:n 14-sarjalaiset: Pojissa Erik Ahola oli neljäs jääden vain neljä sekuntia pronssista. Tytöissä Annika Pajula sijoittui kahdeksanneksi ja Ronja Kontkanen kymmenenneksi.

14-vuotiaiden sarjat olivat kokeilumielessä ensimmäistä kertaa mukana SM-kilpailuissa, eivätkä he ainakaan vielä tänä vuonna kilpaile muiden matkojen SM-mitaleista.