Tulosta

Kirjoittanut Harri Virta on . Posted in Luokittelematon

Suunnistus on erinomaista simulointia ja valmistautumista ns. oikeaan elämään.  Kestämään ja suoriutumaan tehtävistä, joita itsellemme asetamme tai ympäristömme mahdollisesti meiltä odottaa koulussa, kotona tai työssämme. Elämä asettaa meille haasteita, joihin meidän on vastattava niillä voimavaroilla, jotka meillä on.

Suunnistusta harrastavan elämä ei yleensä ole harmaata pakkopullaa, vaan se antaa toistuvasti muun muassa rastien löytämisen riemua tai pummaamisen karvasta kalkkia, ahaa-elämyksiä ja upeita luonnon kohtaamisia. Kilpailemalla ja harrastamalla opimme kohtaamaan voitot ja tappiot leikinomaisesti eikä elämämme siitä pahemmin horju.

 

Me emme tyydy ainoastaan passiivisesti ihmettelemään uusia polkuja ja uria, jotka vievät nopeammin – tai lopputuloksen kannalta tehokkaammin – oikeaan kohteeseen, vaan valitsemme heti mielestämme parhaat reitit ja käytämme niitä. Itseään kehittävä suunnistaja osaa muissakin elämänsä reittivalinnoissa automaattisesti esittää itselleen oikeat kysymykset, analysoida vastaukset ja valita sen reitin, joka vie tavoitteeseen. Suunnistaja ei jää paikalleen pyörimään, vaan etenee.

Samoin tekee suunnistusseuran hallitus. Kangasala SK:n uusi hallitus kokoontuu tammikuussa. Silloin käsittelemme tehtäviämme ja yritämme varmistaa seuramme tulevaisuutta muun muassa turvaamalla taloutemme. Kangasala SK:n hallituksen työtä ohjaavat kysymykset: Mitä tehdään? Miksi tehdään? Ketkä tekevät?  Milloin on valmista? Nämä kysymykset ja tavoitteet ovat osittain niin sanottuja elämää suurempia kysymyksiä, jotka kuitenkin käytännössä ovat kuin veteen piirrettyjä viivoja.  Me kaikki olemme liikkeellä vapaaehtoisuuden pohjalta. Yritystoiminnassa tavoitteet on helpompi toteuttaa, koska niissä ihmiset yleensä saavat korvauksen tekemästään työstä. Tämä motivoi toimijoita konkreettisemmin. Meidän toimintaamme motivaatio tulee uskosta siihen, että seuramme tekemä työ on merkityksellistä ja tärkeää tulevaisuuden toimintaa. Luotan siihen, että tämän vuoksi sitoutumisemme oman seuran työhön on paljon syvempää ja henkilökohtaisempaa.

Näyteikkunamme ulospäin on edustusjoukkueidemme menestys kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Tässä on yksi painopistealueistamme ja hallitus on mukana tukemassa eri tavoin jäseniämme, joiden piiristä nämä joukkueet muodostetaan. Pyrimme kaiken aikaa toimimaan seuramme toimintalinjan mukaisesti ja, mikäli mahdollista, myös kehittämään sitä.

Seuramme uutena hallituksen puheenjohtajana kiitän valmentajia ja muita jäseniämme upeasta Kangasala SK suunnistusseurastamme. Olemme hyvässä suunnassa etsimässä sitä suurta seikkailua, jota elämäksikin kutsutaan.

Hyvää Uutta Vuotta 2010 kaikille Kangasala SK:laisille

Yhteistykumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila