Tulosta

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

 

Viikonloppuna kamppailtiin suomenmestaruuksista sprintissä ja erikoispitkällä matkalla. Kangasalalaiset saalistivat yhteensä 10 SM-mitalia eri sarjoissa.

Outi Ojanen otti hopeaa erikoispitkällä matkalla Anttolan raskaassa mäkimaastossa. Viimeksi yleisen sarjan SM-mitali on tullut Kangasalle naisissa vuonna 2000 pitkältä matkalta ja miehissä 2004 yösuunnistuksesta.

Ojanen johti yhteislähtökilpailua minuutin erolla yli 14 kilometrin ajan, mutta lopun vaativalle rinnerastille tuli kolmen minuutin virhe.

- Tein perinteisen mokan ja aloin jo ajatella loppua. En keskittynyt enää suunnistukseen ja heti tuli muistutus. Muuten kisa sujui ihan hyvin, eikä lopussakaan vielä tullut pahaa väsymystä, Ojanen kertoo.

Karoliina Sundberg kuittasi mestaruuden puolentoista minuutin erolla voittoajalla 2:07:06. Terävin kärki puuttui kisasta, kun maajoukkue leireilee Vuokatissa. Lauantain sprintissä Ojanen oli seitsemäs.

Sainiolle kaksi pronssia

H20-sarjassa Santeri Sainio suunnisti tasaisen varmasti koko viikonlopun ja sai kotiinviemisiksi kaksi pronssimitalia.

Sprintissä ainoastaan yksi reitinvalinta jäi mietityttämään. Sprinttimitali oli tärkeä näyttö nuorten MM-joukkueeseen pääsyä ajatellen.

Sunnuntainakin suunnistus sujui hyvin, mutta 18,3 kilometrin radalla Sainio alkoi lopussa jo väsyä.

- Hyvävoimainen voittaja karkasi loppukilometreillä, mutta oikein tyytyväinen voi olla viikonloppuun, kun molemmilta matkoilta irtosi mitali, Sainio summaa.

Veteraanit voimissaan

Kangasalan nuoret veteraanimiehet eli H35-sarjalaiset olivat lähellä voittaa molemmat päivät. Vasta pari vuotta sitten suunnistuksen aloittanut Mikko Saarinen voitti sprintin. Petteri Laitinen oli erikoispitkällä matkalla toinen, vain 19 sekuntia voittajasta.

D45-sarja oli tutusti Kangasalan naisten ylivoimaa Sirra Toivonen voitti sprintin ja Jaana Pietilä-Annala oli toinen. Sunnuntaina osat vaihtuivat.

Tosiveteraaneista Mauri Rantala oli kolmas H80-sarjassa.

Yhteistykumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila