Tulosta

Heini Rintaselle 15-vuotiaiden SM-hopeaa

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Suunnistajat kamppailivat pitkän matkan suomenmestaruuksista Pudasjärven Iso-Syötteellä. Kangasala SK:n suunnistajista parhaiten onnistui 15-vuotias Heini Rintanen, joka otti ensimmäisen SM-mitalinsa.

Heinillä ei ollu kummempia odotuksia SM-kilpailusta, ja kun ei ollut paineita, ei erikoisemmin jännittänytkään.

-Yhden minuutin virheen tein rinteessä, mutta muuten meni tosi hyvin. Juoksu tuntui paremmalta kuin lauantain karsinnassa, vaikka ylämäkeä oli paljon, Heini kertoi.

Yleensä SM-kilpailuiden radat ovat kauden vaativimpia, mutta finaalin rata yllätti Heinin.

-Rata oli yllättävän helppo, oli paljon polkuja. Isot mäet tekivät kisasta fyysisen. Vähän jo alkoi lopussa väsyttää.

Vilma Annala oli samassa sarjassa kahdeksas. H16-sarjassa Eevert Toivonen sijoittui kuudenneksi. 20-vuotiailta pojilta ehdittiin kotikatsomon seurannassa jo odottaa mitalia, kun puolimatkan väliajassa Kristian Kannus, Santeri Sainio ja Antti Rantala olivat sijoilla neljästä kuuteen. Pojat kuitenkin sortuivat virheisiin ja plaketeille ehti ainoastaan Kannus, joka oli sarjassa seitsemäs.

Pääsarjoissa Jere Ahonen oli parhaana miehenä 19. Veteraanien SM-mitalit jaettiin Nokialla. Jaana Pietilä-Annala otti tuttuun tapaan voiton sarjassa D45. Suunnistajien syksyinen SM-kisasarja jatkuu kahden viikon kuluttua Keski-Suomessa keskimatkalla ja viestillä.

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila