Tulosta

Ikonen ja Anttila taitavimmat Hankavuoren metsässä

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Kangasala SK järjesti lauantaina kansalliset suunnistuskilpailut Hankavuoren maastossa Säynäjärvellä. Kilpailussa oli mukana noin 350 suunnistajaa. Samassa maastossa ja kilpailukeskuksessa järjestettiin viime syksynä veteraanien keskimatkan SM-kilpailut, mutta muuten uudella kartalla ei ole vielä suunnistettu.

Pääsarjalaisille kilpailu oli hyvä viimeistely ennen ensi viikonlopun SM-keskimatkaa. Nopeimmin reilun puolen tunnin teknisistä radoista selviytyivät Vaajakosken Terän Pasi Ikonen ja KooVeen Liisa Anttila.

Miehissä tiukkaa

Ikosen seurakaveri ja heinäkuisen MM-pitkän hopeamitalisti Jani Lakanen teki kisasta tiukan ja jäi lopulta Ikoselle vain yhdeksän sekuntia. Kolmanneksi suunnisti Pellon Ponnen Lauri Oikarinen.

-Rastit löytyivät hyvin, mutta pidemmillä väleillä tuli pari nukahdusta, Ikonen kertoi. Suunnistusteknisesti vaativa keskimatka oli miehen mieleen. Ikosen kesäharjoittelu on sujunut hyvin ja SM-keskimatkalle on selkeät suunnitelmat:

-Voitto on tavoite.

Anttila ylivoimainen

KooVeen kokenut monen kestävyyslajin taitaja Liisa Anttila jätti toiseksi tulleen Josefine Engströmin lähes kahden minuutin päähän. Ruotsalainen maajoukkuesuunnistaja oli etukäteen kisan ennakkosuosikki.

-Kunto on hyvä, mutta nyt juoksin liian kovaa ja tuli tosi paljon virheitä, Engström harmitteli.

Anttilan kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, joten takana oli pitkä suunnistustauko.

-Aloitin rauhallisesti ja alku menikin hyvin, mutta lopussa tuli neljällä rastilla peräkkäin virheet, kommentoi Anttila, joka myös piti vaativasta radasta.

SK:n junioreille kasa mitaleita

Kangasala SK:n suunnistajat olivat aurinkoisella pellolla iloisina talkoolaisina, mutta juniorit pääsivät mukaan kilpailuun.

Mikko Ahola (H14), Valtteri Kivelä (H12TR), Vilma Annala (D16), Venla Annala (D12) ja Fanny Kukonlehto (D10) voittivat sarjansa. Toiseksi sijoittuivat Erik Ahola (H16), Eemil Kivelä (H12), Hilda Kukonlehto (D13), Olga Koskinen (D12TR) ja Kaarina Nurminen (D12), sekä kolmanneksi  Venla Heinimaa (D10RR).

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila