Tulosta

Sainiolle ja Kannukselle kaksi yhteistä SM-mitalia

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Urheilussa nähdään harvoin jaettuja sijoituksia. Vielä harvemmin yhtä sijaa on jakamassa kolme urheilijaa. Suunnistuksessa kolmen kesken jaettu arvokisavoitto tapahtui 2011, kun kangasalalainen Topias Tiainen voitti nuorten maailmanmestaruuden.

Sen jälkeen toimittaja ei ole kolmoismitaleista kuullut, mutta viikonloppuna asialla olivat jälleen kangasalalaiset. Kangasala SK:n Kristian Kannus ja Santeri Sainio jakoivat keskimatkan SM-pronssin kolmistaan Jyväskylän Tuukka Jurvakaisen kanssa. Voitto jäi kolmikolta viiden ja hopea yhden sekunnin päähän, joten kilpailu oli niin tiukka kuin suunnistuskisa vain voi olla.

 

Viikon päästä armeijan harmaisiin astuva Sainio oli ratkaisevalla välillä kiireinen ja rastivälisuunnitelma jäi tekemättä.

-Sillä välillä jäin puoli minuuttia. Muuten kisa sujui oikein hyvin.

Kannuksen rastit ovat löytyneet syyskisoissa virheittä.

-Onnistumiset kasvattavat itseluottamusta ja taidollisesti on ollut hyvä rytmi päällä. Kunto ei ole aivan yhtä hyvä kuin viime vuonna, Kannus kertoo.

Kangasalan juniorit saavuttivat yhteensä neljä pronssia, sillä Netta Rajamäki oli kolmas sarjassa D17 ja Eevert Toivonen sarjassa H16.

Viestistä hopeaa

Sunnuntain viestiin pronssipojat saivat aloittajaksi Antti Rantalan, joka saapui vaihtoon kahdeksantena. Santeri Sainio juoksi kärjen melkein kiinni ja vaihtoi toisena. Kristian Kannus pääsi ankkuriosuudelle 45 sekuntia Tampereen Pyrinnöstä.

-Sain Pyrinnön kiinni, mutta lopussa heidän ankkurinsa eteni kovaa ja sujuvammin ja jäin metri metriltä, kertoi Kannus, joka on kuuluisa loppukiristään. Pyrinnön ankkuri lienee tiennyt tämän ja ratkaisi kisan metsän puolella.

-Suunnistus sujui tänään täydellisesti, eivätkä eiliset startit painaneet, Kannus sanoi.

Lähellä oli mitali myös 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Ykkösjoukkue hylättiin jo ensimmäisellä osuudella, mutta kakkonen piti lippua korkealla. Eveliina Piippo ja Moona Lehtola suunnistivat osuutensa kärkiletkassa ja ankkuri Miina Rautakorpi pääsi matkaan toisena, vain 23 sekuntia kärjestä. Suunta Jyväskylä ja Tampereen Pyrintö olivat kuitenkin omaa luokkaansa. Lopussa Turun Suunnistajat ehti vielä ohi, mutta neljäs sija oli kakkosjoukkueelta hieno yllätys.

Miesten joukkue taisteli pitkään sijoituksesta palkinnoille eli kymmenen parhaan joukkoon. Jere Ahonen tuli avauksesta isossa kärkijoukossa. Kristo Heinmannin ja Petteri Laitisen osuuksien jälkeen sijoitus oli yhdeksäs. Ankkuri Samu Lehtola oli lauantaina ainoa kangasalalainen A-finalisti, mutta viestin ankkuriosuudella hän joutui taipumaan maajoukkuesuunnistajille. SK:n sijoitus oli maalissa 12.

Suunnistuskauden viimeiset SM-kilpailut käydään ensi viikonloppuna yösuunnistuksen merkeissä. H20-sarjassa poikien tavoitteena on kaksoisvoitto. Sitä ennen hämäläissuunnistajat kenraaliharjoittelevat aluemestaruuskilpailuissa Kangasalla tiistaina.

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila