Tulosta

Kangasala yhä nuorten suunnistusmahti

Kirjoittanut outi on . Posted in SK NEWS artikkelit

Viime viikonloppuna vietettiin nuorisosuunnistuksen syksyn Superviikonloppua kun lauantaina Turussa juostiin Nuorisoviestit ja sunnuntaina Nousiaisissa seurojen välinen Oravatonni kilpailu. Kangasalan lapset ja nuoret tekivät upeita suorituksia ja kamppailivat kärki sijoista vaikka kaikki taitavien nuorten suunnistajien perheet eivät tällä kertaa päässeetkään mukaan.

Nuorisoviestin alle 12 –vuotiaiden sarjaan (4 osuutta yhteisikä max. 44 v) lähdettiin komeassa 4 vuoden mitali putkessa. Emil Piippo aloitti upeasti tuoden Kangasalan kärjessä vaihtoon melkein sadasta joukkueesta. Turkulaisten kartta ei ollut kisan arvon mukainen ja vasta 9 -vuotias Veera Olkkonen joutui hieman taipumaan ja joukkueen sijoitus seuraavassa vaihdossa oli 11. Isoveli Vili tykitti kolmannen osuuden nuhasta huolimatta mainiosti nostaen Kangasalan sijalle 7. Ankkuri Vilhelm Toivonen hapuili hieman hankalan kartan kanssa ja joukkueen loppusijoitus oli 10. KSK 2 (Linda Sainio, Katri Kontio, Tuomas Ahola ja Venla Annala) taisteli upeasti sijalle 13. ja KSK 3. (Pyry Anttila, Siiri Pajula, Kirsi Kontio ja Matti Rintanen) sijalle 50.

Nuorisoviestin pääsarjan eli alle 16 –vuotiaat (7 osuutta yhteisikä max. 100 v) lähdettiin kovalla joukkueella ja aloitus sujuikin loistavasti kun Erik Ahola toi Kangasalan vaihtoon toisena ja pahimpiin vastustajiin ero oli ainakin 40 sekuntia. Toisella osuudella vasta 11 v. pikkuveli Topias juoksi virheettä, mutta isompien seurassa sijoitus tippui seitsemänneksi vaikka eroa kärkeen tuli vain 21 s. lisää. Jostain syystä hankala kartta ei ollutkaan hyöty kokeneille keskiosuuslaisille vaan kolmikko Heini Rintanen, Vilma Annala ja Jeremias Joutsensaari hakivat hieman tuntumaa ja sijoitus tippui 14. ja ero kärkeen oli 9.02. Viimeisellä kahdella osuudella Mikko Ahola ja Eevert Toivonen tykittivät nopeimmat osuusajat ja nostivat Kangasalan hienosti sijalle 6.tullen maaliin 8.16 kärjen perässä. Kakkosjoukkue sai harmittavasti hylkäyksen jo ensimmäisellä osuudella rastin ohi juoksun takia. Hyviä osuuksia ja kokemusta karttui kakkosellekin.

Aurinkoisena sunnuntaina Nousiaisissa käytiin perinteinen suunnistusseurojen välinen Oravatonni kilpailu. Arvostettua kilpailua, jossa 10-16 -vuotiaat kisaavat paremmuudestaan, on käyty vuodesta 1986. Tänä vuonna ennakkosuosikki Helsingin Suunnistajat vei voiton mutta  Kangasala SK:n nuoret osoittivat laajan tasonsa ottamalla hopeaa. Rajamäen Rykmentti ja Espoon Suunta kirivät vielä perinteisesti menestymään tottuneen Tampereen Pyrinnön ohi jonka oli jääminen 5:ksi. Koovee taipui sijalle 12. Kangasala on voittanut viestin 6 kertaa, viimeksi 2011. Mikäli ensi vuonna kaikki lähtevät mukaan niin voittokantaankin on mahdollista palata.

Oravatonnin pääsarjat ovat 16 -vuotiaiden sarjat. Heillä on aikuisten arvokilpailujen tapaan GPS seuranta ja oma lähtönsä kisakeskuksessa. Kuulutus seuraa heitä ja yleisörastilla yleisö pääsee kannustamaan läheltä. Tänä vuonna SK:n Eevert Toivonen suoriutui kivikovassa poikien sarjassa hienosti neljänneksi. Muissa sarjoissa pisteille pääsivät, eli 10 parhaan joukkoon sijoittuivat sarjan D15 voittaja Vilma Annala, hopeaa D10 Katri Kontio, pronssia D11 Kaarina Nurminen, H15 Erik Ahola, H13 Eerik Nurminen. Neljäs oli H12 Vilhelm Toivonen, viides H13 Kimmo Kontio, kuudes H12 Emil Piippo ja kymmenes D10RR Veera Olkkonen. Kirsi Kontio oli D9RR sarjassa 5. Aikuisista voittoihin ylsivät D20 Alma Toivonen ja D40 Sirra Toivonen. Pronssia kaappasivat D21A Jaana Pietilä-Annala, D21AL Eveliina Muukkonen, D50 Terttu Jalanto ja H18 Lasse-Pekka Lahti.

Tulokset:

XXVIII Oravatonni pisteet 2013

    1.  Helsingin Suunnistajat      90

    2.  Kangasala SK                70

    3.  Espoon Suunta               64

    4.  Rajamäen Rykmentti          63

    5.  Tampereen Pyrintö           62

    6.  MS Parma                    53

    7.  Lynx                        40

    8.  Mäntsälän Urheilijat        36

    9.  Kymin Suunnistajat          35

   10.  Turun Suunnistajat          32

Yhteistyökumppanit

 Noname        Kuntoutumiskeskus Apila